• Shtator 23, 2021
  • by qielli i qershive
  • Post Views: 3 166
  • 0

Zhvillimi i kanabisit përbëhet nga një progresion i fazave nëpër të cilat kalojnë bimët gjatë ciklit të tyre jetësor. Çdo fazë gjatë masës së zhvillimit të kanabisit kërkon kërkesat e veta interesante, duke përfshirë shkallë të ndryshme të dritës, ujit dhe shtesave. Bleni marihuanë në Erlangen Blej marihuanë në Erlangen Porosit dyll kanabisi në internet Blej rrëshirë të gjallë në Evropë Porosit vaj kanabisi CBD Bielefeld Blej vaj vape të parambushur në Gjermani

Blej marihuanë në Erlangen Porosit dyll kanabisi në internet Blej rrëshirë të gjallë në Evropë Porosit vaj kanabisi CBD Bielefeld Blej vaj vape të parambushur në Gjermani

Mund të duhen diku nga 4 deri në 8 muaj për të rritur një bimë kanabisi, kjo ndryshon në varësi të vendit ku jeni duke u zhvilluar. Në rast se keni një dhomë zhvillimi të brendshëm, bima juaj mund të lulëzojë pas gjysmë muaji!

Natyra e bimës suaj mbështetet në njohuritë tuaja në fazat e zhvillimit të kanabisit dhe ciklin jetësor të bimëve tuaja.

Afati kohor i rritjes së kanabisit

  1. Mbirje: 1-7 ditë
  2. Fidanët: 2-3 javë
  3. Vegjetative: 2 dy muaj
  4. Paralulëzimi: 1 katërmbëdhjetë ditë
  5. Lulëzimi: 6 dy muaj
  6. Mbledhja

Lloje të ndryshme formash.

  1. Rritja e Farave

Për t'u zhvilluar në mënyrë adekuate, duhet të garantoni që farat të kenë përvojë të mjaftueshme.

Për t'u rritur, mbajeni farën tuaj në një vend të lagësht dhe të errët. Disa prodhues mund ta mbajnë atë në pak ujë ose të mbështjellë me një peshqir letre të lagur dhe ta vendosin në një zyrë. Blej marihuanë në Erlangen Porosit dyll kanabisi në internet Blej rrëshirë të gjallë në Evropë Porosit vaj kanabisi CBD Bielefeld Blej vaj vape të parambushur në Gjermani

Paraqitja e farave në dritë dhe lagështi fuqizon kimikatet dhe i jep një ngritje ciklit të zhvillimit.

Një rrënjë e vetmuar, e quajtur radicle, do të gjuajë poshtë ndërsa kërcelli i ri zhvillohet lart duke e shtyrë farën nga papastërtia.

Të ndryshme nga gjethet normale të kanabisit, dy gjethe të rregulluara të kotiledonit do të rriten nga kërcelli ndërsa bima ndahet nga paketimi mbrojtës i farës. Blej marihuanë në Erlangen Porosit dyll kanabisi në internet Blej rrëshirë të gjallë në Evropë Porosit vaj kanabisi CBD Bielefeld Blej vaj vape të parambushur në Gjermani

Këto gjethe cotyledon grumbullojnë energji nga drita e ditës me qëllimin që bima të bëhet e qëndrueshme dhe të bëhet më e madhe. Kur rrënjët krijohen, gjethet kryesore të vërteta zhvillohen dhe bima nuk është në fazën e fidanëve.

Faza e fidanëve

Faza e zhvillimit të fidanëve është delikate dhe bimët duhet të marrin Bleni merkur argjendi në internet 18-24 orë dritë dite, tokë e lagësht dhe lagështi e butë për t'u zhvilluar shpejt.

Meqenëse fidani ka një kornizë të vogël rrënjë, mos e mbytni duke e ujitur shumë.

Kur një bimë kthehet në një filiz, ajo do të nxisë gjethet e kanabisit me pamje më konvencionale.

Një gjethe e barërave të këqija përbëhet nga 3 deri në 13 gishta. Gjethet e krijuara nga një i ri do të shfaqen vetëm me një gisht të manipuluar. Me zhvillimin e ri, gjethet e tenxhere do të nxisin më shumë gishta. Bimët e tenxhereve të pjekura zakonisht kanë diku në intervalin 5 dhe 7 gishta për çdo gjethe, përveçse mund të arrijnë deri në 13.

Dorëzimet fillimisht me gishta mund të zhvillohen në 4 zvarritje mbi gjethet e kotiledonit dhe do të kenë skajet e famshme të dhëmbëzuara. Kjo renditje gjethesh mbushet dy nga dy në anët e kundërta të kërcellit.

Bimët e kanabisit trajtohen si fidanë derisa të kultivojnë gjethe me një numër të plotë gishtash.

Fidanët e ngurtë duhet të jenë të shkurtër me bimësi të trashë dhe gjethet e tyre duhet të duken të gjelbra dinamike në hije.

Gjatë kësaj faze, kushtet e zhvillimit duhet të mbahen të panjolla dhe të çliruara. Nga lagështia e bollshme për të garantuar që bima të mos infektohet ose të kalbet.

Rritja Vegjetative

Kur një fidan krijon 7 radhitje gjethesh me majë, ai hyn në zhvillimin vegjetativ.

Kjo është faza ku kultivuesit do të fillojnë rregullimin dhe përgatitjen e bimëve.

Ndarja midis qendrave tregon se çfarë lloj kanabisi po zhvilloni. Një qendër është vendi ku çdo dy degë takohen nga bishti themelor. Në pikën kur një bimë është rinore, qendrat krijohen dy nga dy. Në momentin kur një bimë ka zhvilluar qendrat fillojnë të zëvendësohen. Ata në fakt krijojnë dy nga dy, por ka më shumë distancë mes tyre. Ato dhe degët në këtë pikë nuk ngjajnë me njëra-tjetrën. Blej marihuanë në Erlangen Porosit dyll kanabisi në internet Blej rrëshirë të gjallë në Evropë Porosit vaj kanabisi CBD Bielefeld Blej vaj vape të parambushur në Gjermani

Rritja e kanabisit

Ka gjithashtu qendra opsionale në degët që janë krijuar nga bishti themelor.

Bimët Sativa janë të holla dhe nuk kanë aq shumë gjethe, ndërsa bimët Indica janë më të kufizuara dhe më të dendura.

Gjatë fazës së vegjetacionit, shtoni ujin për të ndihmuar në ndryshimin e ngjarjeve të bimës. Ndërsa bima juaj zhvillohet më e madhe dhe rrënjët bëhen të jashtme, është më e mençur të ujitet më larg me qëllimin. Se majat e rrënjëve mund ta gëlltisin atë në mënyrë më efektive.

Gjatë kësaj faze bimët tuaja kanë nevojë për një rritje të ujit të ngrohtë, një progresion i ajrit të thatë. Suplemente të pasura me azot dhe kalium, dhe një hapësirë e madhe e tokës për t'i lejuar ata të rriten 2-3 metra të gjatë.

Ashtu si në fazën e fidanëve, gjatë zhvillimit vegjetativ, bimët e kanabisit duhet të jenë në të gjithë tokën e varfëruar. Lërini bimët të thahen ndërmjet ujitjes për të garantuar që ato të mos mbyten.

Zhvillimi i bimëve varet nga shpejtësia që gjethet e mbledhin dritën dhe e shndërrojnë atë në fotosintezë. Ju mund t'i mbani bimët tuaja në një cikël drite 24-orësh, por në përgjithësi bimët do ta bëjnë këtë. Përmirësohu kur jepen pushime dhe kjo do t'ju lërë mënjanë disa para.

Para-lulëzimi

Mund të duhen diku nga 7 deri në 14 ditë që një bimë të hyjë në fazën e para-lulëzimit. Bëhet më e thjeshtë të dallosh seksin kur bima shkon më tej në vegjetacion.

Udhëzime hap pas hapi për të treguar nëse bima juaj është mashkull apo femër

Femra: Dy pistila (pistili përmban copat konceptuese të një lulëzimi). Do të bëhet në sytha (lulet zhvillohen mbi këto gjethe, një grup në secilën anë).

Mashkull: Qese të vogla jeshile të ngarkuara me pluhur do të shihen në rajonet e qendrës.

Kur qeskat në një bimë mashkullore ose interseksuale shpërthejnë, pluhuri mund të trajtojë kola e ngjitur. Femrat që shkatërrojnë aftësinë psikoaktive të trikomave të tyre (qimet e vogla të gjëndrave).

Meqenëse Hermies kanë dy organe dhe gjethe (organet konceptuese të një bime kanabisi). Ata mund të fekondohen dhe të shkatërrojnë grumbullin tuaj. Ju duhet të eliminoni dhe zhdukni të gjitha bimët interseksuale për shkak të këtij rreziku.

Një cola është vendi i lulëzimit në një bimë kanabisi femër ku lulet bashkohen fort. Bimët e ngurta zakonisht strukturojnë një kola themelore nga pika qendrore e dizajnit të tyre. Dhe struktura më modeste e kola-s së jashtme e bimës.

Bimët femërore jo të pjalmuara prodhojnë Sinsemilla, ato nuk kanë fara dhe prodhojnë më shumë kanabinoidë. Sensimilla ka një centralizim jashtëzakonisht të lartë të specialistëve psikoaktivë dhe është përgjegjës për ndikime si biseda. Miqësia e zgjeruar, ngazëllimi, tërbimet dhe ëndrrat. Këto bimë prodhojnë vëllime të mëdha trupash katran dhe farash të rreme që përmbajnë shkallë të pamohueshme të THC.

Kur bima fillon të marrë më pak dritë çdo ditë (nga 18 në 12 orë). Zhvillimi i tij do të ndalet dhe do të hyjë në fazën e lulëzimit.

Lulëzon

Faza e lulëzimit ndodh normalisht kur bimët marrin nën 12 orë dritë në ditë. Që kanabisi të hyjë plotësisht në fazën e lulëzimit, kërkon kohë prej 10 deri në 12 orë mjegullimi të plotë.

Hija e artë tregon një proporcion më të lartë të kanabinoidit CBD ndaj THC në lëngun e tij.

Trikomat prodhojnë THC, terpene, flavonoidë dhe kanabinoidë të tjerë për më tepër. Ndërsa grupet e lulëzimit rriten, krijohen më shumë komponime kanabinoide dhe tufat bëhen ngjitëse nga çamçakëzi.

Në fazën e lulëzimit, bimët e kanabisit vlerësojnë klimën e ngrohtë, lagështinë mesatare dhe përfitojnë nga marrja e pandërprerë e suplementeve të mbirjes.

Trichomes braktisin ngjyrën e bardhë në kafe, sapo THC të fillojë të dobësohet më tej.

Në rast se ka një proporcion të lartë të hijes së pistileve të bardha në të kuqe, kanabisi juaj do të japë një THC të lartë euforike.

Në rast të rastit që proporcioni i hijes është më i kuq në të bardhë, kanabisi juaj do të japë një prirje më të qetë, me gurë CBD.

Në rast se korrni një herë një pjesë e madhe e trikomave janë të errëta dhe pistilat nuk janë bërë kafe. Kanabisi juaj do të japë një nivel mjaft të lartë THC/CBD. Blej marihuanë në Erlangen Porosit dyll kanabisi në internet Blej rrëshirë të gjallë në Evropë Porosit vaj kanabisi CBD Bielefeld Blej vaj vape të parambushur në Gjermani

Duke korrur

Bimët duhet të qëndrojnë të varura për 7 deri në 14 ditë.

Tharja është e rëndësishme për të parandaluar zhvillimin e parazitëve dhe mikroorganizmave. Duke eliminuar lagështinë, ju mund të ruani me sukses ekzistencën e kanabisit tuaj për më tepër. Përfundimi i sistemit të tharjes tepër shpejt do të sjellë kanabis të pafalshëm.

Sistemi lehtësues është diskrecional dhe përfshin kanabisin e maturimit në mbajtëse mbyllëse fikse e të mbyllura (në pjesën më të madhe gunga muratore). Dhe vendosja e tyre në një zyrë ku nivelet e temperaturës qëndrojnë diku në intervalin 50 dhe 60 °F.

Ato duhet të qëndrojnë larg për 1 deri në 3 javë dhe të hapen për momentin një herë në ditë.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sqShqip
Biseda në WhatsApp